Χορευτικά σόλι από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παραχώρηση: ΥΠΠΟΑ

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Το πολιτιστικό καλοκαίρι είναι εδώ

Το πολιτιστικό καλοκαίρι ξεκινά επισήμως στις 18 Ιουλίου.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου την έναρξη των πολυαναμενόμενων εκδηλώσεων που είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο στα πλαίσια του νέου θεσμού του υπουργείου «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Έως 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, παρά τις χρονικές δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 43 περιφέρειες με τη συμμετοχή των εξής πολιτιστικών οργανισμών: Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά μήνα μπορείτε να το βρείτε εδώ

Οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, με μόνο αντίτιμο το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Βέβαια, δεδομένων συνθηκών, είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, ενώ θα ισχύσει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για προκρατήσεις, επισκεφθείτε το site του ΥΠΠΟΑ εδώ: https://digitalculture.gov.gr/

Τζένη Αργυρίου, Phrasis. Περφόρμανς σε παραγωγή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Παραχώρηση: ΥΠΠΟΑ

Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα