Ανοίγουν τα μουσεία τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Ακολουθώντας τους αρχαιολογικούς χώρους που άνοιξαν ξανά στις 18 Μαΐου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου τα μουσεία της χώρας ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν ξανά. Έτσι, αργά και με προσοχή, αποκαθίσταται πλήρως η λειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας, με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής που ισχύει για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει, μάλιστα, δημιουργήσει και πάλι ένα βίντεο δικής του παραγωγής, το οποίο μας προσκαλεί να απολαύσουμε τους θησαυρούς των ελληνικών μουσείων, που, έτσι κι αλλιώς, αποτελούν βασικούς πυλώνες του πολιτιστικού προϊόντος της χώρας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Βόλο και στη Λάρισα, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Διαχρονικό Μουσείο αντιστοίχως, συζητώντας για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγιεινής, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένα:
• Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Ειδικότερα, στην ουρά τηρούνται αποστάσεις 1,5 μ. Συστήνεται στους επισκέπτες να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%).
• Η λειτουργία εστιατορίων/café στους χώρους των μουσείων λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης. Τραπέζια και καρέκλες απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση τους.
• Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.
• Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός, για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.
• Ως προς τα εισιτήρια: προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου υφίσταται, ώστε να ελέγχεται κατά το δυνατόν η ροή των επισκεπτών. Ειδική πρόβλεψη θα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ, ατόμων άνω των 65, εγκύων κ.λπ.
• Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.

Για την ασφάλεια των εργαζομένων: Οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό (ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμός, ασφάλεια κ.ο.κ.) πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό. Τοποθετούνται διαχωριστικά πετάσματα, όπου είναι απαραίτητο. Προβλέπεται η ακριβής μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και για προμήθεια απολυμαντικών ειδών.

 

Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα